LED OGLEDALA SA UV-C

UV svetlost dolazi prvenstveno od sunca, ali postoje i veštački izvori UV svetlosti, uključujući krevete za sunčanje i UV lampe za dezinfekciju.

Postoje tri klase UV svetla: UV-A, UV-B i UV-C.

UV-A i UV-B svetlost izaziva opekotine od sunca i prerano starenje kože, a izlaganje oboje povezano je s razvojem raka kože. UV-C svetlost, koja ima najviše energije od sve tri vrste, je najštetnija, ali ona, srećom, ne dopire do Zemljine površine, jer je naša atmosfera apsorbuje.

Tu je i UV-C svetlo koje je napravio čovek:  Prema Nacionalnoj akademiji nauka, istraživanja pokazuju da se dejstvom UV svetlosti može ubiti i virus Korone, jer se UV svetlost već duže vreme koristi za dezinfekciju površina i vode i uglavnom je uspešno. Deluje tako što je UV-C svetlost dovoljno jaka da uništava genetski materijal – bilo DNK ili RNK – virusa i bakterija.

Trenutno nema dokaza da tipično izlaganje suncu može ubiti koronavirus, tako da, izlazak na sunce na otvorenom neće umanjiti rizik od oboljevanja. Iz razloga povećanja  zaštite i sanitizacije prostora, u našu ponudu smo uvrstili i LED ogledala sa UV-C svetlima. 

ZA VIŠE INFORMACIJA POZOVITE:

LED ogledala sa UV-C dezinfekcionom tehnologijom